Saunatuvan sisustus

  • 18 Dec, 2022

Saunatuvan sisustus tekee tilasta viihtyisän

Saunatuvan sisustus tarjoaa paljon vaihtoehtoja riippuen muun muassa sisustajan omasta mausta, saunatuvan koosta ja muodosta sekä saunatuvan käyttötarkoituksesta. Saunatupa sisustus alkaakin usein siitä, että mietitään, mihin tarkoitukseen tilaa käytetään. Se voi toimia oleskelu- ja pukeutumistilan lisäksi vaikkapa nukkumatilana vieraille. Tällöin tilaan kannattaa hankkia sänky tai muu nukkumapaikka ja rakentaa muu sisustus sen ympärille. Nukkumapaikka voi nimittäin viedä paljon tilaa pienessä huoneessa ja sisustus tulee suunnitella sen mukaan.

Kuinka sisustaa saunatupa helposti

Saunatuvan sisustus voidaan tehdä pienillä muutoksilla tai suuremmalla mittakaavalla. Tila voi joskus kaivata esimerkiksi pientä remonttia. Pienilläkin muutoksilla saa kuitenkin suuria muutoksia aikaan. Uudet sisustustuotteet kuten tekstiilit, istumapaikat, kodikkaat sisustusesineet tai kasvit tuovat jo suuren muutoksen tilaan. Kun nämä sisustustavarat valitsee sävyiltään yhteen sopiviksi, saa tilaan harmonisen tunnelman. Moni kuitenkin pitää siitä, että saunatuvan ilme ei ole liian suunnitellun näköinen, vaan enemmänkin persoonallinen ja kodikas. Tällöin tila voi olla hyvinkin värikäs ja sen voi esimerkiksi sisustaa esineillä ja tekstiileillä, joilla on itselleen suuri tunnearvo. Se luo usein kodikkaan tunnelman tilaan.

Mikäli saunatuvan käyttötarkoituksiin kuuluu pyykinpesu kannattaa tilaan hankkia pesukone jo ennen sisustuksen suunnittelua. Pesukone nimittäin vie melko paljon tilaa ja sisustus on helpompi suunnitella sen jälkeen kun tiedät, kuinka paljon tilaa huoneeseen jää pesukoneiden jäljiltä. Tyylikkäät pyykkikaapit tai korit, sekä esimerkiksi kauniit koristekorit pesuainepurkkien säilytystä varten, tekevät pesutiloista tyylikkään.

Saunatuvan sisustus käytännöllisellä tavalla

Saunatupa sisustus voi olla erilaista sisustajasta riippuen, mutta käytännöllisyys on tärkeää sisustustyylistä huolimatta. Tilaan kannattaa esimerkiksi valita käytännöllinen ja helposti puhdistettava matto sekä istumatilaa, sillä tilassa istutaan usein paljon. Hyvä idea on myös pieni jääkaappi, jossa voi säilyttää vaikkapa saunajuomia. Jääkaapissa voi säilyttää myös purtavaa, joka on kätevää etenkin silloin, jos saunatupa toimii myös majoitustilana. Saunatupaan kannattaa myös varata edes hieman säilytystilaa esimerkiksi pesuaineiden, pyyhkeiden, mahdollisten polttopuiden sekä muiden mahdollisten tavaroiden säilytystä varten. Esimerkiksi istumapenkki säilytystilalla on loistava ratkaisu saunatupaan.

Mikäli saunatuvan edessä on terassi, kannattaa panostaa myös sen sisustukseen. Etenkin kesäisin terassilla voi pitää jäähdyttelytaukoja saunomisen ohella tai oleskella muuten vain vaikkapa aurinkoa ottaen. Terassille kannattaa varata etenkin istumapaikat ja jopa pöytä sekä aurinkovarjo omien tarpeiden mukaan. Vuodenaikaan sopivat kasvit ja kukat tekevät tilasta kauniin ja luovat kodikkuutta. Pimeinä vuodenaikoina ulkotiloihin suunnitellut koristevalot luovat tunnelmaa terassille ja saunatupaan.

Saunatuvan sisustus väreillä ja pikkumuutoksilla

Saunatuvan sisustus onnistuu suuren sisustusremontin lisäksi myös pienillä muutoksilla ja pikkurahalla, tai jopa ilmaiseksi. Ylimääräisten tavaroiden siivoaminen tilasta pois luo usein tilan tuntua ja tyylikkyyttä. Lisäksi etenkin valkoisella värillä sisustaessa saa luotua pieneen tilaan vaikutelman suuremmasta tilasta. Valkoisen kanssa on myös helppo yhdistellä melkeinpä minkä värisiä sisustuselementtejä tahansa. Esimerkiksi valkopunainen sisustus luo hyvin raikkaan vaikutelman. Sininen taas on rauhoittava väri, jolla kannattaa sisustaa saunatupa, jos kaipaa sinne rauhoittavaa tunnelmaa.

Tilaan saa luotua tunnelmaa myös valitsemalla sinne yhteensopivat tekstiilit, kuten verhot, pyyhkeet, istuintyynyt ja pöytäliinan. Erilaisilla kasveilla ja kukilla saa myös luotua ihanan tunnelman tilaan. Saunatuvan sisustamiseen on siis monia erilaisia vaihtoehtoja.